Wat is online marketing?

Nu we in een digitale samenleving leven, is online marketing heel belangrijk geworden en zijn er allerlei varianten van online marketing, en verschillende specialisaties op dit gebied. Er zijn verschillende manieren waarop een bedrijf – of een zelfstandige – online  marketing kan gebruiken.

Een eerste stap is een eigen website hebben, hoewel dit niet per se nodig is om aan online marketing te doen. Als je eenmaal een website hebt, wil je er zoveel mogelijk bezoekers naar toe zien te krijgen, of/en de bezoekers die je wilt bereiken (die iets zullen kopen bijvoorbeeld).

Wat is online marketing?

Wat is online marketing?

De online marketing methode om meer bezoekers naar je site te krijgen wordt zoekmachineoptimalisatie genoemd, ook wel SEO vanuit het Engels. Voor zoekmachineoptimalisatie zijn weer een heleboel verschillende methodes te gebruiken, waarvan een aantal te maken hebben met je eigen website, en een aantal met de manier waarop je gebruik maakt van de zoekmachine(s) en hun tools. Je kunt Google er ook voor betalen.

Verder zijn de oude marketing methodes zoals advertenties plaatsen en commercials uitzenden ook allemaal toepasbaar op het net. Hiervoor zijn inmiddels een heleboel trucs ontwikkeld, waarbij bedrijven bijvoorbeeld proberen om hun advertenties te maskeren zodat ze meer aandacht krijgen van meer mensen. Ook zijn er nog bijvoorbeeld email-marketing, referralmarketing, affiliate marketing, interactieve marketing en weblog marketing. Interactieve marketing is bijvoorbeeld marketing via sociale media, want daar kunnen mensen reageren wat het interactief maakt. Dit vind ik vooral een interessante methode, dus daar zal ik in dit blog het meest over schrijven!

(Visited 271 times, 1 visits today)