Voor (nieuwe) pro’s in social media marketing

Als ZZP-er promoot ik mezelf, ik doe mijn eigen marketing. En omdat ik online werk, is de marketing die ik doe digitaal. Sociale media is daarbij onmisbaar en dus hou ik me automatisch bezig met social media marketing. Ik ben niet opgeleid in marketing, dus ik zoek wel allemaal zelf uit hoe dit werkt en wat ik het beste kan doen, en soms zijn het lange zoektochten. Als je te maken hebt met social media marketing, omdat je ZZP-er bent zoals ik, of gewoon omdat je communicatiemedewerker bent of met marketing werkt, zul je vast wel weten dat je steeds weer de nieuwe trends moet volgen en moet blijven bijleren.

Zou het niet sneller gaan als je daar wat hulp bij kreeg?

Als je een werkgever hebt die een cursus voor je wil betalen is het het makkelijkst, dan kun je in het Nederlands bijvoorbeeld een cursus ‘Online Marketing en Sociale Media’ volgen bij NCOI. Maarr.. dat kost je baas dan wel 5500 euro.

Er zijn ook Belgische online cursussen in het Vlaams, zoals bijvoorbeeld bij het Centrum voor Afstandsonderwijs.

Als lezen in het Engels geen probleem voor je is, zul je waarschijnlijk toch meer hebben aan wat er in het Engels allemaal te vinden is aan online cursussen, lessen, advies en tips. Want dat is veel en veel meer, en vaak gratis. Ik heb een beetje bekeken wat er allemaal te vinden is, en een paar goede links gevonden waar je van alles kunt leren en lezen over sociale media marketing.

*Marketing Profs

Bij Marketing Profs kun je een heleboel dingen gratis leren, en allerlei info vinden over online marketing, maar ze bieden ook betaalde cursussen aan, en zelfs 1-op-1 lessen!

Deze site moet je zeker even bezoeken.

*Hubspot

Hubspot biedt een heleboel marketing tools en software aan, en je kunt via hun ‘Academy’ ook leren hoe je die kunt gebruiken.

*Edx

Dit is een platform waar je gratis online cursussen en opleidingen kunt volgen aan de beste universiteiten over de hele wereld, zoals MIT, Oxford en Kyoto University. De meeste cursussen zijn wel vrij theoretisch, maar leuk is dat je er ook samenwerkt met andere studenten.

*Canvas Network

Canvas Network lijkt op Edx, maar er zijn niet alleen universiteiten bij aangesloten, ook anderen die cursussen aanbieden. De cursussen zijn ook iets meer gericht op de laatste trends dan bij Edx, en je zult er daarom meer vinden op het gebied van online marketing.

Als je geen cursus wilt volgen maar gewoon bruikbare blogs wilt lezen met informatie over sociale media marketing van de experts, zijn dit een paar aanraders (wel weer in het Engels):

*Heidi Cohen

*Jeffalytics

*Kissmetrics

Succes!

(Visited 183 times, 1 visits today)