Hoeveel Nederlanders gebruiken social media?

Social media zijn niet meer weg te denken uit de maatschappij. Zelfs Opa en Oma hebben tegenwoordig een Facebook profiel, en misschien wel WhatsApp ook, hoewel niet iedereen het erover eens is dat WhatsApp onder social media valt. Als je erover nadenkt is social media echter nog behoorlijk jong. We zien de eerste cijfers binnenkomen in Nederland in 2005. In 2007 krijgt social media een flinke boost wanneer Facebook populair begint te worden in Nederland. Maar wist je bijvoorbeeld dat Turkije één van de eerste landen was waar Facebook populair werd. Sociaal zijn, en je vriendin in de gaten houden, zijn belangrijke dingen in Turkije en zodoende werd Facebook met open armen ontvangen.

Twee jaar na Facebook, zo rond 2009 zien we WhatsApp verschijnen. Tegenwoordig is WhatsApp mateloos populair en heeft het bijna net zoveel gebruikers als Facebook in Nederland. Facebook heeft er momenteel zo’n 9 miljoen en WhatsApp 8 miljoen. Onlangs was overigens in het nieuws dat WhatsApp voor iedereen gratis blijft, wat een goed nieuws!

Andere social media blijven achter bij de twee koplopers maar je kunt bijvoorbeeld denken aan Twitter. En ook Google+ doet het niet onaardig met 4 miljoen gebruikers. Je kunt je echter afvragen hoeveel van deze gebruikers actief zijn.

social media, nederland, gebruikers

(Visited 152 times, 1 visits today)