Facebook links opslaan voor later

Als ik tot nu toe over mijn Facebook newsfeed heen scrollde, hing het er meestal van af hoeveel tijd ik had of ik dingen aanklikte of niet. Soms waren er ook posts die ik wel wilde lezen of bekijken, maar wat ik dan niet deed omdat ik op dat moment geen tijd had. Ik was dan echt van plan het later nog eens terug te zoeken, maar dat deed ik natuurlijk nooit meer. Maar, laatst kwam ik er achter dat er een optie op elke post zit, waarmee je de post als bladwijzer kunt opslaan om later nog eens terug te kijken! Wist jij dat al? De perfecte oplossing om toch precies de posts te kunnen lezen en zien die je echt interessant of leuk vindt.

Ik ging het nazoeken, en het blijkt dat deze functie er al sinds vorig jaar op zit. Maar blijkbaar is de functie nog niet bij iedereen bekend en wordt er weinig gebruik van gemaakt. Maar het is een handige manier om je feed te beheren en te zorgen dat je de belangrijkste dingen niet mist.

Zo kun je gebruik maken van deze functie: klik op de pijl in de rechterbovenhoek van een post, video of gebeurtenis en kies Opslaan. Om de inhoud later te vinden, ga je naar je Saved folder via de linkerkolom in de News Feed (op een computer), en via het tabblad ‘Meer’ op een mobile device. Zo makkelijk is het. Het werkt helaas alleen voor dat wat toegevoegd is, dus het plaatje, link, of video. Niet voor (bijgevoegde) opmerkingen.

De functie is natuurlijk een deel van Facebook’s voortdurende inspanning om gebruikers aan de site te binden, maar het is een goede. De mogelijkheid om je eigen leeslijst te maken op basis van wat mensen in je netwerk delen is heel handig.

(Visited 184 times, 1 visits today)